Hos CrossFys har vi siden 2012 beskæftiget os med at hjælpe CrossFittere på alle niveauer med skadesbehandling, at holde sig skadesfri og blive endnu bedre CrossFittere.

Medvirken i artikler og podcasts omkring CrossFit og skader

I takt med at CrossFit’s popularitet er steget gevaldigt de seneste år, har CrossFys også oplevet at et stigende antal nyhedsmedier samt trænings- og sundhedsformidlere inviteres os til at deltage i podcasts og interviews til nyhedsartikler.

Typisk efterspørges vores viden, ekspertise og erfaringer med CrossFit og skader samt præstationsoptimerende træning til CrossFit.

Da vi arbejder både med behandling, skadesforebyggende og præstationsoptimerende træning, samt med forskning inden for CrossFit, mener vi naturligvis vi har en masse brugbart og fortælle folk og stiller med glæde op!

Vores mission er at hjælpe Crossfittere i hele Danmark med at blive og holde sig skadesfri så de kan dyrke CrossFit hele livet, samt at hjælpe dem med at opnå deres fulde potentiale og blive de bedste CrossFittere de kan blive.

Vi ønsker vi naturligvis, at sprede budskabet om hvordan dette kan opnås til så mange mennesker som muligt, og her mener vi især at podcasts er en glimrende formidlingsplatform.

De seneste år har vi medvirket i et flere nyhedsartikler og en længere række af podcasts. I denne blogpost præsenterer vi en samlet oversigt over podcasts vi har medvirket i, således at man let kan få overblik, samt finde og lytte til præcis det emne man synes er spændende, eller de specifikke emner som man ønsker at blive klogere på.

Vi har opdelt podcasts i to kategorier (til udøvere og til sundheds/fitness-professionelle), og har til hver lavet et kort resumé til hvad de enkelte podcasts handler om. God fornøjelse og husk at skrive til os på hej@crossfys.dk hvis du har spørgsmål.

Til udøvere

CrossFedt Ministeriet

CrossFedt Ministeriet


Del 1: I afsnittet diskuteres forskelle på CrossFit træning til atleter (konkurrerende CrossFittere) og motionister. Der tales om skader generelt og omkring de videnskabelige studier, der har undersøgt skadesforekomsten i CrossFit (som teaser, så er denne ikke som de fleste nok forventer). Desuden, bliver der talt om skulderskader, og til sidst i afsnittet kommer der råd og vejledning til hvordan man kan fortsætte sin træning trods en skade.

Hør podcasten her


Del 2: I andel del af CrossFedt Ministeriets snak med Andreas fra CrossFys bliver der taget fat på emner såsom ryg- og knæskader i forbindelse med CrossFit og der kommer en opsummering på best practise ift. håndtering af skader i CrossFit.

Desuden bliver diskuteret CrossFit som sport samt skader i forbindelse med konkurrence-sporten CrossFit, herunder risikoen for sygdommen Rhabdomyolyse. Er du interesseret i, hvad Rhabdo er for en størrelse, og høre om en CrossFit konkurrence i 2017 hvor 15 deltagere blev indlagt med Rhabdomyolyse, så hør dette afsnit.

Hør podcasten her

Stærk og Smertefri (med Jacob Beerman)

Maxer.dk

Indhold: I podcasten bliver blandt andet gennemgået:

Læs artiklen og hør/se podcasten her

Mediano Health (med Henrik Duer)

I denne podcast taler Jens fra Crossfys med vært og træningsfysiolog Henrik Duer om “all things” skader, forebyggelse og skadesbehandling diskuterer bl.a.

Hør podcasten her!

AscendFys

Ascend Fys – Spørg en fys

Indhold: I denne video-cast bliver der diskuteret, hvorvidt CrossFit er farligt, samt vigtigheden af at være stærk, modstandsdygtig, smidig og have god teknik, i forhold til at nedsætte sin skadesrisiko i forbindelse med CrossFit.

Desuden bliver det gennemgået, hvilke typer skader der er mest hyppige i CrossFit, samt hvordan man kan fortsætte med at træne selvom man har fået en skade.

Af andre emner der bliver berørt er der findes én særlig måde man bør squatte på. Altså hvorvidt der er en “one-size-fits-all” for hvordan man udfører en squat eller om det er individuelt. Endelig kommer vi også ind på det at dyrke CrossFit, hvis man er hypermobil.

Se videocasten her

Eller hør den som podcast her

Til sundhedsprofessionelle

Fysiocast

Fysiocast

Fysiocast er en podcast med fysioterapeutisk podcast, som laves til fysioterapeuter og fys-studerende. Podcasten vi lavede med Fysiocast, blev delt op i to afsnit.

Indhold (del 1): I denne episode snakker omhandler hvad CrossFit er og om CrossFit er forbundet med større skadesrisiko sammenlignet med almindelig styrketræning og andre sportsgrene. Samtidig fortæller Andreas om, hvilke skader der typisk ses.

Hør podcasten her

Indhold (del 2): Denne episode omhandler CrossFys’ tilgang er til behandlingen af CrossFit-udøvere. Episoden beskæftiger sig også med rhabdomyolyse, som er en sjælden tilstand hvor der kan ses nedbrydelse af muskulaturen.

Hør podcasten her

Go træning!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.