CrossFit er en træningsform og sport med et utal af forskellige øvelser og elementer. For at top-præstere, behøver man ikke at være verdensrekordholder i nogle discipliner, men det er en nødvendighed at opnå en vis grad af kompetence og niveau i det hele. I denne artikel beskriver vi 3 indsatser du bør prioritere og investere i for at tage din træning til det næste niveau og opnå dit fulde potentiale som CrossFitter!

Du kender det sikkert fra din egen CrossFit-rejse eller har set det hos dine træningsmakkere … Man begynder med CrossFit på de “almindelige” hold i det lokale CrossFit-center. Her finder man den første glæde og “kærlighed” til sporten og fortsætter typisk med at træne på den måde i et stykke tid. Man bliver bedre og stærkere. Teknikken begynder at sidde bedre fast i de gymnastiske øvelser og i de olympiske løft. 

De store løft som dødløft og squat går opad, og man sætter personlige rekorder stort set hver eneste uge.
Alt er fedt og man bliver til hver træning helt “høj” af hvordan man udvikler sig. Efter nogen tid oplever mange dog desværre, at udviklingskurven “flader ud”. Der bliver længere mellem rekorderne og der går længere mellem tilegnelsen af nye færdigheder. Måske begynder diverse led også at “værke” og gøre lidt ondt.

Det er ofte her, at mange CrossFittere begynder at overveje om træning i Open Gym ville give mening. Dels for at arbejde specifikt på nogle af de ting man gerne vil blive bedre til, men også fordi man pludselig nyder at finde på egne ting (… eller bare lave sindssyge Hero-workouts?). 

Man bruger det man har lært og sætter fast tid af til at øve sig på øvelser som håndstand, muscle ups eller vægtløftning. Måske begynder man sågar med struktureret styrketræning for at bygge stærkere ben eller skuldre, som træneren på holdet har sagt så mange gange, at man har brug for. 

Mange vælger endda at investere penge i et af de gængse CrossFit-programmer, som de har set andre mennesker køre i Open Gym eller som de har hørt om i en podcast. De begynder at køre det og oplever måske, at deres generelle CrossFit-niveau hæves … at de bliver bedre!

Mange oplever dog også, at de ofte må skalere eller ændre i programmet de har betalt for. Ofte fordi øvelser, vægte eller reps kan være sat til mennesker som er flere niveauer over dem selv. Eller også er den totale volumen eller mængde af træning i programmet for overvældende. Andre gange kan det være, at workouts og elementer i programmet ikke er udfordrende nok.  

Måske kan du også nikke genkendende til ovenstående historie, og måske har du oplevet at programmet du har kørt ikke tog hensyn til gamle eller nye, større eller mindre skavanker du havde. Eller at der ikke specifikt var indlagt arbejde på CrossFit-øvelser og elementer som netop du har brug for at arbejde på, for at nå det næste niveau. Du har måske også savnet feedback fra dem der laver programmet, eller en træner som kan fortælle dig, hvorvidt du laver øvelser efter hensigten eller hvad netop du skal fokusere på rent teknisk i gymnastiske progressioner eller vægtløftningsøvelser. 

Hos CrossFys har vi mange år arbejdet som trænere og fysioterapeuter for CrossFittere på alle niveauer. Vi oplever at den ovenstående historie om, hvordan mange starter deres CrossFit-rejse og den udvikler sig til at blive mere og mere seriøs og fokuseret på at forbedre sig, går igen. Men vi ser også hvordan rigtig mange stagnerer i deres udvikling, får skader og måske generelt mister gejsten og glæden ved CrossFit.

For at kunne sprænge disse trænings- og udviklingsplateauer, nytter det ikke noget at gøre mere af det samme. At blive ved med at slå panden mod muren med flere generiske programmer, hvor der ikke er indlagt gradvis progressioner over længere. At blive ved med talløse forsøg på at gå på hænder, sætte snatch PR eller lave en MU’s uden det fornødne styrkefundament og uden at det tekniske grundlag er på plads. 

Det som vi oplever at rigtig mange CrossFittere i virkeligheden har brug for er følgende:

Blandt andet af disse årsager har vi udviklet CrossFys Performance!

Book en gratis og uforpligtende programmeringssamtale her!

Hvad er CrossFys Performance?

CrossFys Performance er CrossFys’ programmeringskoncept. Vi har udviklet konceptet da vi oplever, at mange CrossFittere har behov for kyndig trænervejledning og godt struktureret og individualiseret træningsprogrammering til at fortsætte deres udvikling, undgå eller sprænge plateauer, og nå til det næste niveau! 

CrossFys Performance er IKKE et generisk CrossFit program som du sikkert allerede kender fra nogle af de allerede eksisterende løsninger, hvor du køber og får det samme som alle andre. Hvor der ikke nødvendigvis tages hensyn til dit niveau, dine styrker og svagheder, samt eventuelle begrænsninger hvis du for eksempel har skade eller mangler bestemte typer af udstyr. 

CrossFys Performance er for dig, der gerne vil tage din træning til næste niveau med hjælp fra din egen CrossFit træner, som guider og udvikler et personligt program til dig!
Din træner udvikler dit individuelle program med hensyntagen til netop dine ønsker, behov og øvrige omstændigheder. 

Så, hvad får jeg med CrossFys Performance?

Hvem er min træner og den som laver mit program?

Du kommer under Nikolaj Nøhr’s kyndige vejledning. Nikolaj er uddannet Fysioterapeut og kandidat i Idræt og Sundhed. Han har undervist CrossFit siden 2016 og er til dagligt også træner for Arca’s konkurrencehold i CrossFit. Nikolaj har både kompetencerne og erfaringen som træner og programmør til at tage din træning til det næste niveau.

Din CrossFys Performance træner: Nikolaj Nøhr

Hvordan fungerer det?

Eksempel på Atlet-profilen, som du også vil få på dig, hvis du booker en gratis samtale til at høre mere om CrossFys Performance. Eksemplet her er med Viktor Münter, en af Danmarks bedste CrossFittere de seneste år, som CrossFys har hjulpet gennem en længere periode med træning og genoptræning.
Her kan du læse om Kristen som har trænet under Nikolajs program og kyndige vejledning igennem et år og opnået stor fremgang

Hvordan ved jeg om CrossFys Performance er noget for mig?

Book din gratis screening og samtale og kom igang nu!

Her kan du læse om Julie, der fortæller om hendes fremgang og hvordan programmet er tilpasset specifikt til hende.

Tag det næste skridt

Hvis du kan nikke genkendende til én eller flere af ovenstående omstændigheder og hvis du er du klar til at tage din CrossFit-træning til næste niveau, så skynd dig at booke en gratis samtale, hvor vi vil gennemgå din atletprofil, diskutere dine mål, og finde ud af, hvordan CrossFys Performance kan hjælpe dig. Vi er her for at skræddersy din træning og lave programmet så det passer perfekt til dig, så den passer perfekt til dig.

Book en gratis og uforpligtende programmeringssamtale her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.